Assalamualaikum. Lupa nak update keadaan kereta sekarang & apa kena buat selepas dah siap repair. 

Kronologinya:
Accident - 15/03/2017
Siap repair - 29/04/2017
Hantar claim ke insurans pihak yang melanggar - 06/05/2017
Dapat surat persetujuan - 06/06/2017
Hantar surat persetujuan - 09/06/2017
Dapat claim (transfer ke akaun bank) - 16/06/2017

Part 1 boleh baca kat sini > FIRST TIME ACCIDENT!

Assalamualaikum.

Salam 1 Ramadhan, hari pertama berpuasa. Alhamdulillah diberi kesempatan menyambut Ramadhan tahun ni. Semoga Ramadhan kali ini lebih baik dari tahun sebelumnya. Semoga menjadi orang yang lebih baik, lebih bersyukur dan lebih bersabar. Amin.

Sekian mukadimah.

Berbalik kepada tajuk, nak cerita sikit bihun sup tersedap di Jitra ni. Kalau petang2 lapaq ais kacang pastu nak makan sup, memang recommended la try kat sini. Memang ramai orang. Sambil makan, sambil boleh tengok view bendang kat seberang jalan. The best.

BIHUN SUP ROSLI, SUNGAI KOROK

Hai.

Lepas ni nak tambah label JJCM dalam blog ni (boleh klik kat atas tajuk yang warna pink tu untuk baca entries yang sewaktu dengannya). Nak buat food review pulak. Nak share every food yang aku rasa sedap dan berbaloi makan! Just because I love food so much.


CHENTA MAMA DAGING BAKAR, SUNGAI KOROK, JITRA


Assalamualaikum.
Okay first of all, this is not sponsored (of course) and all opinions are based on my own experience. Mungkin apa yang saya rasa dan kesannya tak sama dengan orang lain, bergantung pada kulit masing-masing.

Fungsi toner?
To refine pores. FYI, pori/liang muka kita tak boleh mengecil atau membesar. Toner membantu untuk mengecutkan pori. Biasanya kita akan pakai toner selepas mencuci muka sebab masa mencuci muka tu pori-pori muka kita terbuka dan keluarkan semua minyak dan kotoran. Jadi, lepas tu kita kena la tutup balik supaya kotoran tak masuk balik dan menyebabkan jerawat! Camtu la cerita dia. Sebab tu pakai toner. Ok sambung..