Skip to main content

OH E.M. KU

Hi. It is almost 2am and I dont feel like sleeping yet. Today is truly a very long day for me T.T without my laptop and my roommate and my someone I used to text to everyday. Boring but I dont really want this weekend to end yet T.T banyak lagi nak study for upcoming week. Especially electrics & magnetism. I have a lot lot lot to revise. Since next week nak balik rumah and next week nak dapat another assignment.

Lately ni rasa malas sangat nak study EM. I studied mandarin for 3 days already pastu takmau stop sebab takmau study EM. Sem lepas, belajar solid state ngan Dr. Quah walaupun susah tapi rasa best sangat. Rajin buat revision sebab minat. Sebab TAKDAK ORANG CAKAP SUBJECT TU SUSAH & RAMAI FAILED. Tapi this subject is really something. Rasa berat. Sebab mindset pun dah negative from the beginning of the semester. And I'm that type yg....you know, when I mindset-ed susah, susah. When I dah mindset "takmau pi kelas petang satgi", takkan pi. Just now terbaca someone tweet about a girl yg study physics jugak. Dia pun cakap dia study electrics sampai nak pecah otak but still managed to get DL....semangat la sikit. Aku pun boleh.

Haritu dah semangat dah nak study. Tapi bila test takleh jawab 💔 susah gila like sumpah kalau camni final matilanakk. Sedih sebab apa yg kita study, end up taktau nak guna ke tak, kena guna ke tak, yang mana satu :< kena re-kumpul balik semangat. All over again T.T tak sabar nak abis. Bukan nak abis belajar. Tapi nak abis paper EM ni. But basically its the same haha. Abis paper EM = abis degree. Haha.

Dah banyak tulis pasal EM sakit kepala. Sebenarnya nak tulis benda lain. Tapi takpa la nanti dah grad boleh baca balik & ingat balik how stressful EM is to me Y.Y

*delete short note whatever tu sebab rasa cam emmmmm what iz diz*

Good night.


Popular Posts

KAD ASTRO ROSAK?!

Harini nak share sikit experience pasal kad Astro rosak ni. Since dah 2 kali jadi macam ni. Lepas ni kalau jadi lagi boleh refer blog je nak kena buat apa etc. So, Jumaat haritu siaran Astro kat rumah terganggu. Simptom/tanda-tanda dia: 1) Skrin jadi hitam & ada segi tiga kuning kat atas belah kiri camni ⚠️ 2) Dia keluar "Sila masukkan Kad Pintar Astro yang betul dengan anak panah menghala ke atas (S2)". Dah try 3,4 kali keluar masuk kad pun still sama.

MAJLIS KONVOKESYEN USM KE 54

Assalamualaikum. Hi *lambai sambil lap habuk kat blog ni*
Its been a while since I last updated my blog (dah berapa kali ulang ayat ni padahal malas). Now dah melepasi beberapa fasa dah pun dalam hidup pun hahaha. Dah konvo!!!!!


Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Sains Gunaan Fizik Kejuruteraan