MAJLIS KONVOKESYEN USM KE 54

by - November 30, 2016

Assalamualaikum. Hi *lambai sambil lap habuk kat blog ni*

Its been a while since I last updated my blog (dah berapa kali ulang ayat ni padahal malas). Now dah melepasi beberapa fasa dah pun dalam hidup pun haha. Dah konvo!!!!!


Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Sains Gunaan Fizik Kejuruteraan

Habis dah 3 tahun belajar kat USM tercinta.  Habis dah 6 semester kat Penang! Tarikh konvo 27 Oktober 2016 hari Khamis. Sekarang ni payah sikit nak apply cuti lama sebab tak confirm lagi kerja so serabut sikit nak kena pi ambil jubah la rehearsal la apa la semua la. So a few week before tu aku dah pening2 kepala plan nak minta tolong siapa ambilkan jubah, nak pi ke tak rehearsal, nak minta cuti berapa hari, nak tidoq mana, nak book hotel apa bla bla.

So my plan,
22/10/16: Jubah ada orang ambilkan
25/10/16-27/10/16: Apply cuti
25/10/16: Rehearsal
26/10/16: Reunion & photoshoot pre-convo
27/10/16: Konvo! yeay

Cuti approved & naik la bas sesorang ke Penang. Luckily ada anas ambilkan kita kat stesen bas. Sewakan kereta nak bawak kita makan hehe. Then balik bilik. Luckily ada Farah yang tinggalkan kunci bilik dia so aku boleh stay bilik dia semalaman dengan Roni. (So sad konvo masa cuti midsem. Takda Farah & Raja. Babes tak cukup 5 orang.) Luckily lagi Roni bawak kereta so boleh pi rehearsal naik kereta. Malam lepas rehearsal tu terus jenjalan kat tapak convex. Takda yang menarik sangat pun sama macam previous previous year. I bought nothing but bihun sup ja untuk dinner.

Hari kedua kat Penang, dari pagi sampai tengahari photoshoot dengan gegadis cantik -- Dayah Zawil Hezy Roni Fara Malin Wani. Then photoshoot ngan bae pulak lepas dapat parking secara haram kat school kimia haha thanks Roni tolong tangkapkan gambar. Susah betul nak parking, dah la kereta banyak pastu parking full, parking pun banyak tutup untuk staff. So terpaksa tipu JK cakap nak ambil kawan sat padahal nak parking terus hahahaha

Malam tu tidur kat SO Hotel, Georgetown with le familia. 15 minit dari USM kalau tak jem. Tak jauh sangat. Puas hati dengan kebersihan dan of course parking disediakan paling best! Sebab tau jela kat Penang jalan sempit susah nak park tepi jalan. Receptionist pun friendly. Dekat dengan Padang Brown kalau nak makan2. Overall 9/10 star la berbaloi dengan harga (yang tak bestnya aircond  tak strategik menghadap muka) I booked bilik triple standard at RM125/night kat booking.com

 
Makan kat Padang Brown. Kami order mee sotong (kiri) & pasemboq (kanan). Nampak sama kan tapi pasemboq tu sedap. Mee sotong biasa ja. Kalau nak makan, pls try Hameed Pata Mee Sotong kat Padang Kota!




Hari ketiga, last day kat Penang hari konvo kita laa. Hehe. Konvo sesi petang at 3pm. Settle konvo semua terus balik rumah. Habis pun dah pukul 6. Jumpa kawan sat, bergambar sat sampai la pukul 7. Baru la bertolak balik. Sampai rumah pukul 10 malam terus tido sebab esok jumaat ~work work work work~

So, here a few gambar pre-convo & post-convo. Gitew.
Photographer: Ceytrin94
Package: Group photography RM30/head/hour/unlimited photos/1 CD softcopy.
Pesanan khidmat masyarakat: Study dulu pose, bawak contoh gambar sekali lagi senang, untuk save masa dan dapat banyak gambar :)












       
(left) My roni bestfriend intern & kawan drama haha congrats roni we made it!
(right) Hezy kawan pertama kat USM & bestfriend since first year, yang selalu faham walaupun selalu gaduh.



 "Find a group of people who challenge & inspire you; spend a lot of time with them, and it will change your life." - Amy Poehler
Yang bawah ni gambar sendiri, snap guna phone sendiri.
My pillar of strength :)

   
My fav teacher, my 3-years-roommate. Suka sangat hadiah mira bagi. My fav book & the only book I've read thrice (or more) 💞

Them beautiful girls of mine ❤️

The only highschool classmate yang sesama kat USM. Jarang jumpa sebab lain school, masing2 busy. Plan nak lepak makan sesama dari first year sampai ke sudah~ hahaha sorry Munik. Thanks for coming & thanks untuk bunga handmade tu! 

Kawan matrik yang tak pernah sombong & tak pernah tak tegur kalau jumpa. Congrats & good luck for your master!

~CS Clan~

 
Also CS Clan, but this one got a special place in my heart :)

My proud happiest moment.


Here is the video of me & my coursemate on stage! Spot me!
Thank you Faris Hidayat for the video.


Thank you semua yang terlibat secara sengaja atau tak sengaja dalam hidup seorang Amelia sepanjang dia bergelar pelajar Ijazah Sarjana Muda. Terima kasih untuk pengorbanan, sokongan, kekuatan, pengajaran, everything. Alhamdulillah.

You May Also Like

1 COMMENT

  1. i wish i can turn back time when you are still studying in USM

    ReplyDelete