Skip to main content

6 bulan kerja

18/01/2017 - Genap 6 bulan kerja (tapi belum confirm?!)

Time flies really fast kan....rasa cam baru semalam konvo, tup tup dah cukup 6 bulan kerja. Benda yang aku belajar sepanjang kerja kat sini:

1) Dah pandai guna Microsoft Excel dengan lebih cekap. Calculator? No more
2) Dah boleh buat surat rasmi aka surat amaran dengan cepat hahah
3) Dah pandai buat memo????
4) Dah pandai courier barang dengan GDEX
5) Sekarang dah kira duit dengan lebih laju dan tepat
6) Dah pandai jawab phone call dengan formal
7) Dah pandai menggunakan bahasa-bahasa emel
8) Dah less awkward bila kena berkomunikasi dengan orang yang baru dikenali
9) Dah matang & tegas sikit dalam group whatsapp sebab tak guna emoji setiap masa
10) Dah pandai buat report & JMP sendiri apadahal
11) Dah pandai order barang kat Lazada & Shopee
12) Dah pandai tulis cheque!
13) Dah tau bank tutup dan buka pukul berapa, hari apa (sebab haritu pi bank dah tutup, kalut sungguh nak cash cheue urgent cis)
14) Dah pandai buat surat resign. YUP.

Yeay. Bila tah nak confirm ni?

Update April 2017: Finally dah confirm gais! 9 MONTHS IT TAKES
Update 10 October 2017: Resigned due some crisis, for a better department, I hope.


Comments

Popular Posts

KAD ASTRO ROSAK?!

Harini nak share sikit experience pasal kad Astro rosak ni. Since dah 2 kali jadi macam ni. Lepas ni kalau jadi lagi boleh refer blog je nak kena buat apa etc. So, Jumaat haritu siaran Astro kat rumah terganggu. Simptom/tanda-tanda dia: 1) Skrin jadi hitam & ada segi tiga kuning kat atas belah kiri camni ⚠️ 2) Dia keluar "Sila masukkan Kad Pintar Astro yang betul dengan anak panah menghala ke atas (S2)". Dah try 3,4 kali keluar masuk kad pun still sama.

MAJLIS KONVOKESYEN USM KE 54

Assalamualaikum. Hi *lambai sambil lap habuk kat blog ni*
Its been a while since I last updated my blog (dah berapa kali ulang ayat ni padahal malas). Now dah melepasi beberapa fasa dah pun dalam hidup pun hahaha. Dah konvo!!!!!


Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Sains Gunaan Fizik Kejuruteraan