Skip to main content

2017

Hey there! Its 2017 and you're still reading my blog???? Awh. I feel appreciated. Really. Thank you for that :)

February 2017.

Alhamdulillah, I'm still the same Amy. Working at the same company, with the same incomes, encouraged by the same beautiful people from 2016. Tak banyak peningkatan tapi bersyukur semua masih cukup. Macam orang lain jugak, I wish for a better year, this year. But to have a better year, it starts with a better me kan. So yeah lets be a better person. Semoga dipermudahkan semuanya. Diberikan rezeki yang sentiasa cukup.

"Rezeki yang sedikit tetapi berkat dan mencukupi adalah jauh lebih baik dari rezeki yang melimpah ruah, tetapi sering kehabisan dan tidak mendatangkan kebaikan."

I'm writing this entry sebab nak cerita something yang I want to always remember. It's about my parents. Abah & mama are not the type yang suka cerita pasal zaman muda-mudi depa bercinta dulu. So bila abah cerita, I want to always remember everything.

Haritu abah tercerita. Masa ni on the way balik dari Gerik melawat Dor yang baru lepas operate kaki. Cuti chinese new year and we're talking about road ban. Pastu abah kata lori minyak dikecualikan dari road ban thats why all the way back tu nampak lori minyak ja. Abah pun cerita la dulu masa dok Kelantan abah pernah bawak lori minyak (sebelum kahwin dengan mama)

Abah: Dulu ingat lagi masa bawak lori minyak, dah la nak kena hantar minyak tu haritu jugak. Lori rosak pulak tu takda orang tolong. Pastu ma merajuk sebab abah lupa haritu tu dapat keputusan SPM dia.
Ma: Mana ada, bila masa merajuk 
Abah: Balik tu kawan dia tanya abah, tak tanya ka keputusan ma. Allah, masa tu baru teringat. Haha

:')

Masa kat Kelantan tu tengah susah I still remember rumah kami kat Pasir Putih. I was 5 years old kot masa tu. Zaman kakak-adik, just the two of us. Aliff & dania belum ada lagi. I still remember abah bela burung puyuh & jiran polis kami 2 orang tu. Masa tu tak mengeluh pun walaupun susah. Maybe sebab kecil lagi. I guess...ma & abah pun mesti rindu anak-anak dia masa kecik yang happy tak terkata walaupun dapat hadiah pensel sebatang sorang ja. Awh how I miss my childhood.

Since abah is 8 years older than mama I can imagine how childish and immature my mom was. Haha so cute. How I wish I could be there witnessing my parents being in love with each other :)


Comments

Popular Posts

KAD ASTRO ROSAK?!

Harini nak share sikit experience pasal kad Astro rosak ni. Since dah 2 kali jadi macam ni. Lepas ni kalau jadi lagi boleh refer blog je nak kena buat apa etc. So, Jumaat haritu siaran Astro kat rumah terganggu. Simptom/tanda-tanda dia: 1) Skrin jadi hitam & ada segi tiga kuning kat atas belah kiri camni ⚠️ 2) Dia keluar "Sila masukkan Kad Pintar Astro yang betul dengan anak panah menghala ke atas (S2)". Dah try 3,4 kali keluar masuk kad pun still sama.

MAJLIS KONVOKESYEN USM KE 54

Assalamualaikum. Hi *lambai sambil lap habuk kat blog ni*
Its been a while since I last updated my blog (dah berapa kali ulang ayat ni padahal malas). Now dah melepasi beberapa fasa dah pun dalam hidup pun hahaha. Dah konvo!!!!!


Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Sains Gunaan Fizik Kejuruteraan