Skip to main content

childhood

I barely remember anything from my childhood. Maybe sebab banyak pindah dari kecik, tak ingat sangat apa yang jadi masa umur 4-5 tahun. My parents pulak jarang cerita pasal tu. When I was 5, my mom was only 24. Muda lagi masa tu. Masa tu dia dengan nenek suka jalan pi pasar borong, pasar malam. Sampai sekarang pun. Bezanya dulu jalan kaki naik prebet sapu (kereta sewa/teksi), sekarang naik kereta sendiri. Hehe. Semalam nenek mengimbas memori la dengan ibu. I dont remember anything, so dengar ja la.

They talked about pasar borong pasir mas, kelantan. Ibu pun tanya nenek ingat tak benda paling kelakar jadi kat pasar borong tu.

Nenek gelak pulak dia kata "kakak la masa tu kecik lagi 4 tahun". Ibu cakap "yela ingat lagi ada orang jual buah. Kat atas meja tu dia letak sample tembikai yang dah siap potong untuk display. Tiba-tiba tengok sepotong tembikai tu dah hilang. Rupanya kakak dok ngap ngap makan. Orang yang jual tu sengih ja tengok. Terpaksa beli buah yang display tu serba salah hahaha" 😂

Nenek "ha la, pastu masa jalan tu tiba-tiba kakak keras tokse jale (takmau jalan) selok teriyak (menangis). Nenek tanya sebab apa kakak kata "norak, norak" pastu tengok bawah rupanya ada orang dok jalan nerak (meniarap) kat bawah tu. Dia tak ada kaki, kakak takut pertama kali tengok, selok teriyak (menangis melalak la). Orang tu tengok ja kakak" 😲

I dont know I am that tak malu since kecik sebab bila dah besar ni jadi pemalu pulak 😌

Comments

Popular Posts

KAD ASTRO ROSAK?!

Harini nak share sikit experience pasal kad Astro rosak ni. Since dah 2 kali jadi macam ni. Lepas ni kalau jadi lagi boleh refer blog je nak kena buat apa etc. So, Jumaat haritu siaran Astro kat rumah terganggu. Simptom/tanda-tanda dia: 1) Skrin jadi hitam & ada segi tiga kuning kat atas belah kiri camni ⚠️ 2) Dia keluar "Sila masukkan Kad Pintar Astro yang betul dengan anak panah menghala ke atas (S2)". Dah try 3,4 kali keluar masuk kad pun still sama.

MAJLIS KONVOKESYEN USM KE 54

Assalamualaikum. Hi *lambai sambil lap habuk kat blog ni*
Its been a while since I last updated my blog (dah berapa kali ulang ayat ni padahal malas). Now dah melepasi beberapa fasa dah pun dalam hidup pun hahaha. Dah konvo!!!!!


Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Sains Gunaan Fizik Kejuruteraan