GOOD VIRTUES CO.

by - May 04, 2017

Assalamualaikum.

Okay first of all, this is not sponsored (of course) and all opinions are based on my own experience. Mungkin apa yang saya rasa dan kesannya tak sama dengan orang lain, bergantung pada kulit masing-masing ye.

Fungsi toner?
To refine pores. Yela sebab pori/liang muka kita tak boleh mengecil atau membesar. Toner membantu untuk mengecutkan pori. Biasanya kita akan pakai toner selepas mencuci muka sebab masa mencuci muka tu pori-pori muka kita terbuka dan keluarkan semua minyak dan kotoran. Jadi, lepas tu kita kena la tutup balik supaya kotoran tak masuk balik dan menyebabkan jerawat! Sebab tu pakai toner.


GOOD VIRTUES CO. BRIGHTENING FACIAL TONER

I bought this toner when I was in my university, last year. This is my first toner ever. Masa tu memang tengah cari toner yang sesuai dengan muka pastu ada offer produk ni pulak. Packaging dia cantik jugak so why not kan cuba. This is what it claims on their website:


My review: Toner ni saya guna lebih kurang setahun dah. Pakai selepas mencuci muka, sebelum apply foundation/cream. Once applied (spray to your face, with the eyes closed) immediately my skin texture appears refined and smooth. Pastu senang gila nak apply foundation! My skin is combination oily and dry so, it helps. Tapi tak mencerahkan pun padahal nama dia brightening facial toner??? :( but its okay la at least I can apply my foundation evenly on my face. Haha. Sebab dulu sebelum pakai toner, paling malas nak pakai foundation/cream sebab kulit kering sangat susah nak ratakan.

Masih berfikir sama ada nak cari a better toner atau stay with this one sebab yang ni pun dah nak habis. I have tried one from Simple (yang botol hijau tu) tapi macam tak sesuai sebab tumbuh jerawat pasir. Entah la. Will keep updated! Teeheee


You May Also Like

0 COMMENT