Skip to main content

GOOD VIRTUES CO.

Okay first of all, this is not sponsored (of course) and all opinions are based on my own experience. Mungkin apa yang saya rasa dan kesannya tak sama dengan orang lain, bergantung pada kulit masing-masing.

Fungsi toner?

To refine pores. FYI, pori/liang muka kita tak boleh mengecil atau membesar. Toner membantu untuk mengecutkan pori. Biasanya kita akan pakai toner selepas mencuci muka sebab masa mencuci muka tu pori-pori muka kita terbuka dan keluarkan semua minyak dan kotoran. Jadi, lepas tu kita kena la tutup balik supaya kotoran tak masuk balik dan menyebabkan jerawat! Camtu la cerita dia. Sebab tu pakai toner. Ok sambung..




GOOD VIRTUES CO. BRIGHTENING FACIAL TONER

I bought this toner when I was in my university, last year. Believe it or not, this is my first toner ever. Masa tu memang tengah cari toner yang sesuai dengan muka pastu ada offer produk ni pulak. Packaging dia cantik jugak so why not kan cuba. This is what it claims on their website:

My review: Toner ni saya guna lebih kurang setahun dah. Pakai selepas mencuci muka, sebelum apply foundation/cream. Once applied (spray to your face, with the eyes closed) immediately my skin texture appears refined and smooth. Pastu senang gila nak apply foundation! My skin is combination oily and dry so, it helps. Tapi tak mencerahkan pun padahal nama dia brightening facial toner??? huhu but its okay la at least I can apply my foundation evenly on my face. Haha. Sebab dulu sebelum pakai toner, paling malas nak pakai foundation/cream sebab kulit kering sangat susah nak ratakan all over the face.

Masih berfikir sama ada nak cari a better toner atau stay with this one sebab yang ni pun dah nak habis. I have tried one from Simple (yang botol hijau tu) tapi macam tak sesuai sebab naik jerawat pasir. Will keep updated! Teehee


Comments

Popular Posts

KAD ASTRO ROSAK?!

Harini nak share sikit experience pasal kad Astro rosak ni. Since dah 2 kali jadi macam ni. Lepas ni kalau jadi lagi boleh refer blog je nak kena buat apa etc. So, Jumaat haritu siaran Astro kat rumah terganggu. Simptom/tanda-tanda dia: 1) Skrin jadi hitam & ada segi tiga kuning kat atas belah kiri camni ⚠️ 2) Dia keluar "Sila masukkan Kad Pintar Astro yang betul dengan anak panah menghala ke atas (S2)". Dah try 3,4 kali keluar masuk kad pun still sama.

MAJLIS KONVOKESYEN USM KE 54

Assalamualaikum. Hi *lambai sambil lap habuk kat blog ni*
Its been a while since I last updated my blog (dah berapa kali ulang ayat ni padahal malas). Now dah melepasi beberapa fasa dah pun dalam hidup pun hahaha. Dah konvo!!!!!


Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Sains Gunaan Fizik Kejuruteraan